Sähköpyörä - Mikä on parasta sähköpyörässä?

SÄHKÖPYÖRÄILYN SUOSIO ON KOVASSA KASVUSSA SUOMESSA JA MAAILMALLA.

Sähköpyörää käytetään paljon arjen liikkumiseen, työmatkapyöräilyyn, erilaisilla retkillä kuntoiluun. Erona tavalliseen pyörään on lähinnä sähkömoottorin avustus, jonka voimakkuutta voit säätää oman tarpeen mukaan.

Sähköpyöriä ja avustusjärjestelmiä on nykyään saatavilla monenlaisia. Sähköpyörän harkitsevan on paras ensin miettiä omaa käyttötarkoitusta, kokeilla ja vertailla erilaisia pyörätyyppejä sekä avustusjärjestelmiä ennen hankintaa!

KENELLE SÄHKÖPYÖRÄ SOPII JA KUKA SITÄ TARVITSEE?

Sähköpyörällä kuljetat kauppakassit kevyesti kaupasta, liikut pidempiä matkoja kuin aiemmin ja pidät sykkeet harjoittelussa tavoitealueillasi. Mutta mikä on paras juttu sähköpyörissä! Sähköpyörä sopii täydellisesti käytännössä kaikille pyöräileville käyttötarkoituksesta riippumatta.

PYÖRÄILE KEVYESTI TYÖMATKAT JA RETKET

Sähköpyörä on täydellinen kulkuneuvo työmatkalaiselle, jonka työmatka ovat muutamasta kilometristä jopa 100 kilometriin päivässä. Sähköpyörällä ohitat ruuhkat ja liikut näppärän kevyesti töihin.

Sinun ei tarvitse käydä töissä suihkussa aamulla ja voit aloittaa päivän pirteän raikkaana. Paluumatkan voit ottaa hyötyliikuntana, ajaa pienemmällä avustusteholla ja hikoilla oikein kunnolla.

TEHOKKUUTTA KUNTOILUUN TAI LAIHDUTTAMISEEN

Sähköpyörä on loistava kuntoiluun ja harjoitteluun riippumatta onko tavoitteena painon pudottaminen vai maailmanmestaruus. Sähköpyörällä harjoittelun aikana sykkeet pysyvät aina oikeilla tavoitealueilla.

Jaksat harjoitella pidempään ja tehokkaammin. Myös kynnys liikkumiseen on matalammalla ja todennäköisesti myös motivaatio kasvaa.

VAIVATTOMUUTTA ARJEN LIIKKUMISEEN

Sähköpyörä on täydellinen kulkuneuvo, kun lähdet käymään kaupassa tai harrastuksissa. Liikkuminen on nopeaa ja vaivatonta. Sähköpyörällä kuljetat ostokset kevyesti mukana eikä parkkipaikan kanssa tule koskaan ongelmaa.

MONI PERHE ON VAIHTANUT KAKKOSAUTON SÄHKÖPYÖRÄÄN!

Sähköpyörällä säästät aikaa ja rahaa. Sen käyttökustannukset ovat muutaman centin per lataus. Yhdellä latauksella pääset keskimäärin 50-120km pyörästä, akusta ja olosuhteista riippuen.

Sähköpyörän hankita, käyttö ja huolto kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin esimerkiksi auton. Sähköpyörän kustannukset todennäköisesti myös edullisempia kuin julkisen liikenteen kulut, kunhan kustannus jaetaan 2-3 vuodelle.

LUE VINKIT - MILLAISEN SÄHKÖPYÖRÄN VALITSEN? 

TUTUSTU PYÖRIIN - MADISON SÄHKÖPYÖRÄT 2020

 

Mikä sähköpyörä tai tarkemmin sähköavusteinen pyörä sitten on?

Sähköavusteinen pyörä on polkupyörä, jossa on sähkömoottori auttamassa matkantekoa. Sen maksimi nopeus on 25km/h ja moottorin teho 250W. Sähköpyörän moottori avustaa vain poljettaessa.

Edellä mainitut sähköavusteiset pyörät luokitellaan lain mukaan tavallisiksi polkupyöriksi. Saatavilla on toki tehokkaampiakin moottoreita kuten 500, 750 ja jopa 1000 wattisia. Nämä eivät ole sähköavusteisia polkupyöriä, vaan tulee rekisteröidä mopoksi.

Watit eivät kuitenkaan kerro kuinka hyvin moottori jaksaa vetää, esim. ylämäkeen kiihdytettäessä. Siksi kaikista moottoreista ilmoitetaankin myös moottorin vääntömomentti.

Vääntömomentti ilmoitetaan Newton metreinä (Nm). Valtaosassa myytävistä sähköpyöristä vääntöä on n.50-80Nm mikä aivan riittävästi. Tehokkaimmissa vääntöä on 90-120Nm.

Sähkömoottori voi sijaita joko pyörän takavanteessa, etuvanteessa tai pyörän keskiöllä. Kaikissa sähköpyörissä on joko liike tai momentintunnistin, joka määrittelee, miten pyörä käyttäytyy poljettaessa.

Keskiövetoiset - Shimano Steps

Keskiövetoinen momentintunnistimella varustetun pyörän ajotuntuma on mahdollisimman luonnollinen, Pyörä kulkee kevyesti mutta ajotuntuma on kuin tavallisella pyörällä. Pyöräily on hauskaa ja vaivatonta.

Keskiövetoinen momentintunnistimella varustettu sähköpyörä säästää myös akkua, jonka ansiosta niillä ajetaan huomattavasti pidempiä matkoja. Keskiövetoisista sähköpyöristä onkin tullut suomalaisten ehdoton suosikki.

Etuvetoiset - takavetoiset

Liiketunnistimella varustettu sähköpyörä on yleensä edullisempi vaihtoehtoehto kuin momentintunnistimella varustettu pyörä. Tämä tunnistin tunnistaa poljinkammen liikettä ja alkaa tällöin avustaa valitsemallasi avustusteholla.

Ajotuntuma ei ole yhtä luonnollinen kuin keskiövetoisella ja pyörä saattaa tuntua jopa hieman ryntäilevältä. Käyttömatka yleensä myös merkittävästi lyhyempi. 

Käyttömatkaan vaikuttaa järjestelmä, akun koko ja käyttöolosuhteet

Sähköpyörien ajomatkat vaihtelevat rajusti. käyttömatka yhdellä latauksella voi vaihdella 30km jopa 180km. Tähän vaikuttaa em. sähköpyörän järjestelmä ja akun koko.

Käyttömatkaan oleellisesti vaikuttavat myös käyttäjän oman polkemisen teho, olosuhteet kuten lämpötila, ylämäet jne. Mikäli käyttäjä itse polkee pyörää vain kevyesti rullaten tai reitti poikkeuksellisen mäkinen on ajomatka huomattavasti lyhyempi.

Pyörän kokeileminen ennen ostopäätöstä on tärkeää, jotta voit varmistua ajoasennosta, ajotuntumasta ja pyörän sopivuudesta.

Sähköpyörä on iso hankinta ja varsinkin sähköpyörien ajotuntumassa on valtavasti eroja, jotka voit havaita vain itse kokeilemalla. Madison sähköpyörät on valmistettu yhteistyössä Euroopan johtaviin kuuluvan sähköpyöriin erikoistuneen tehtaan kanssa. Haluamme valmistaa laadultaan, käyttö- ja ajo-ominaisuuksiltaan markkinoiden parhaat tuotteet, joista on iloa vuosiksi eteenpäin. 

Etuvetoinen Sirius on budjettiluokan todella laadukkaista komponenteista valmistettu pyörä. Shimano Nexus 3-vaihteisto jalkajarrulla sekä tehokas V-jarru edessä. Tutustu lisää!

Premium tason keskiövetoinen unisex Solaris kulkee pehmeästi ja luotettavasti. Moderni low-step runko on todella jämäkkä ja tyylikäs. Shimano Nexus 3 -vaihteisto jalkajarrulla sekä tehokas hydraulinen levyjarru edessä.

Täysin varusteltu keskiövetoinen unisex Atlantis kulkee pehmeästi ja luotettavasti. Jämäkkä ja tyylikäs low-step runko . Shimano Nexus 7 -vaihteisto jalkajarrulla sekä tehokas hydraulinen levyjarru edessä. Tutustu lisää!

Sporttinen Madison E-Cross 100 on keskiövetoinen huippukomponenteilla varustettu hybridi vaativaankin käyttöön. Täydellinen kumppani työmatkoille, retkille tai yleiskäyttöön.Tasokas Shimano -vaihteisto ja hydrauliset levyjarrut. Ajomukavuus ja monikäyttöisyys hakevat vertaistaan. Miehille sekä naisille omat tyylikkäät mallit. Tutustu lisää!

Huolettomia retkiä ja nautinnollisia hetkiä sähköpyöräilyn parissa!