Pyöräliike ja pyörähuolto – kaikki pyöräilyn palvelut lähelläsi

Kevät ja kesä ovat kiireisintä aikaa pyöräliikkeissä ja pyörähuolloissa!

Uudet pyörät vaihtavat omistajaa ja pyöriä huolletaan sekä korjataan jokaisen asiakkaan oma tarpeen mukaan. Suomi on täynnä perinteikkäitä pyöräkauppoja ja korjaamoita monessa sukupolvessa. Hyvä asiakaspalvelu, ammattitaito ja intohimo pyöräilyyn saavat asiakkaat näihin liikkeisiin sukupolvesta toiseen.

UUDEN PYÖRÄN HANKINTA

Pyöräkaupoissa on iso valikoima erilaisia polkupyöriä, jotta voit käytännössä kokeilla millaisia eroja niissä on ja löytää itsellesi sopivimman. Ammattitaitoinen henkilökunta auttaa ja opastaa uuden pyörän, lisävarusteiden sekä tarvikkeiden valinnassa.
 
Pyöräliike suorittaa pyörän koonnin ja asentaa kaikki tarvikkeet. Huolellisesti ammattilaisen toimesta tehty koonti on iso ja tärkeä osa pyörän lopullisen laadun kannalta. Pyörälle kannattaa tehdä aina myös ensihuolto n. 150-200 kilometrin ajon jälkeen.
 
Jos mietit pyörän ostamista verkkokaupasta kannattaa valita suomalaisen kivijalkamyymälän verkkokauppa ja varmistaa etukäteen, että saat pyörän kunnolla valmiiksi kasattuna kotiisi.
 
Kerro rohkeasti pyöräliikkeessä tarpeesi mm. minkä kokoisen pyörän tarvitset. Mieti, millaisella alustalla ja millaisia matkoja pyöräilet pääsääntöisesti. Kuljetatko mieluiten tavaraa tavatelinelaukussa, repussa vai etukorissa. Mitä muita tarvikkeita mahdollisesti tulet tarvitsemaan.
 
Yleensä kaupasta löytyy myös pyörä malleja, joiden rungossa on runsaasti kiinnityspaikkoja mm. Lokasuojille, runko lukolle, tavaratelineelle jne. Tämä on paras ja usein myös edullisin tapa kiinnittää tarvittavat tarvikkeet.
 
Varustelutasoa kannattaa myös vertailla. Tarvikkeista kertyy nopeasti satanen jos toinenkin lisähintaa. Madison pyörämallit ovat valmiiksi hyvällä perusvarustelulla ja lisävarustelu aina helppoa rungon valmiiden asennuspaikkojen ansiosta.

POLKUPYÖRÄN KORJAUS JA HUOLTOPALVELUT

Pyöräliikkeet tarjoavat myymiinsä pyöriin myös kaikki takuu ja huoltopalvelut mukaan lukien sähköpyörät. Mahdolliset takuuasiat ja pienet murheet hoituvat nopeasti tutussa paikassa. Pyöräkauppa onkin oiva paikka sinulle, joka mietit uutta tai korjautat omaa vanhaa pyörääsi.

KANNATTAAKO VANHAA PYÖRÄÄ KORJATA?

Kannattaako vanhaa pyörää korjata vai ostaa uusi? Polkupyörä on pitkäikäinen mutta ikiliikkujakaan se ei ole. Joskus vanha rakas pyörä kannattaa tulevien korjauskulujen vuoksi laittaa eläkkeelle. Onneksi pyörä alan ammattilainen osaa myös kertoa milloin on oikea hetki vaihtaa uuteen.
 
Moderni uusi pyörä on mukavampi, tukevampi ja kevyempi ajaa. Uuden pyörän komponentit kestävät aikaa ja saat niille myös takuun. Madison polkupyörien runkotakuu on huimat 12 vuotta ja muiden komponenttien 2 vuotta.
 
Pyöräkauppaan kannattaa aina suunnata avoimin mielin ja uutta pyörää hetki maistella mielessä. Paras valikoima erilaisia polkupyöriä on lopputalvesta tai alkukeväästä, jolloin uudet ovat esillä ja mahdollisesti myös joitain viime vuodelta jäljellä.
 
Lue blogistamme vinkit käytetyn polkupyörän ostajalle >>