Madison – citypyöräilyn uusi tuleminen

Madison on Suomessa suunniteltu pyörämallisto, jonka painopiste on alusta asti ollut lastenpyörissä. Suunnittelun lähtökohtana ovat turvallisuus, luotettavuus, kestävyys, ja käytännöllisyys. Mutta miten Madisonin tarina sai alkunsa?

Eletään vuotta 1994. Maastopyöräilybuumi on varastanut huomion citypyöristä ja pyörien kehitys tuntuu pysähtyneen. Pitkään pyörien maailmassa työskennellyt pyöräguru ja Huntteri Oy:n toimitusjohtaja Tapio Hirvaskari saa idean lähteä kehittämään kotimaista arkipyörämerkkiä.

Syntyy Madison – se edullisempi merkkipyörä, jonka pääkohderyhmänä on lapsiperheet. Madison-mallistosta löytyykin fillari perheen jokaiselle pyöräilijälle, aina taaperosta aikuiseen asti.  

Nimen takana amerikkalainen pyöräilykaupunki

Madisonin nimi juontaa juurensa amerikkalaisesta Wisconsinin osavaltion Madisonin kaupungista, joka tunnetaan amerikkalaisen citypyöräilyn ja pyörätuotannon kehtona. Kaupungissa on erinomaiset pyöräväylät ja siellä pyöräillään amerikkalaisessa mittakaavassa paljon.

Kansainvälinen tuulahdus yhdistettynä kotimaisiin olosuhteisiin vastaavaan suunnitteluun, on tehnyt Madison-brändistä monen pyöränomistajan suosikkimerkin!

Uusi pyörämerkki otettiin ilolla vastaan

Madisonin jälleenmyynti starttasi onnistuneesti vuonna 1995 kotimaisissa pyöräkaupoissa. Kauppiaat lähtivät innostuneina työskentelemään nuorekkaan ja edullisen laatupyörän kanssa, ja “se edullisempi merkkipyörä” sai asiakkaiden suunnalta heti hyvän vastaanoton.

Merkin innovatiivinen suunnittelu yhdistettynä laadukkaaseen tuotantoon varmistivat hinta-laatusuhteen säilymisen kohdallaan. Kehitystyö jatkuu tänäkin päivänä aktiivisena, jotta Madison-mallisto kasvaisi vuosi vuodelta entistäkin edistyksellisempään suuntaan.

KidFit – suunnittelua lasten ehdoilla

Madisonin suunnittelun painopiste on alusta alkaen ollut lastenpyörissä. Madisonin isä, Tapio Hirvaskari kuvaileekin malliston kehityksen kulkeneen samassa tahdissa hänen omien lastensa kasvun kanssa:

“Lapseni koeajoivat Madisonin lastenpyörämallit ennen pyörien tuotantoa ja palaute oli sekä suoraa että nopeaa. KidFit -ajatusmaailman lähtökohdat syntyivät suoraan tarpeeseen – turvallisuus ennen kaikkea.” 

Erityistä Madisonin lastenpyöräsuunnittelussa on KidFit-mitoituskonsepti, jossa on otettu huomioon lasten ruumiinrakenne, tasapaino ja havaintokyky. KidFit-periaatteella suunniteltujen lastenpyörien taustalla on ollut puhtaasti seuraavat kysymykset:

  • miten lapsi oppii ajamaan?
  • miten pyörän päällä istutaan niin, että asento tuntuu hyvältä ja turvalliselta? 
  • minkälainen asennon on oltava, jotta pyörällä on helppo ja mukava polkea? 

Yleiset normit ja standardit täyttävissä Madison-lastenpyörämalleissa on myös huomioitu, että satulan korkeudella on mahdollisimman suuri säätövara. Näin pyörän käyttöikä pitenee huomattavasti moneen muuhun lastenpyörämerkkiin verrattuna. Kestävä Madison-laatupyörä säilyttää arvonsa ja sillä on paikkansa myös käytettynä – joko vaihdossa tai pienemmän sisaruksen pyöränä.

Klassikkojen suosio ei hiivu

Ajan kuluessa jokaiselle uskottavalle pyörämerkille muodostuu omat klassikkomallinsa. Madison-pyöräperheen klassikkoja ovat eittämättä aikaisemmin Potkupetenä tunnettu lasten potkypyörä KIDI, Madison Monaco sekä Farkku-Onni.

Madison Potkupete, nykyiseltä nimeltään Madison KIDI kuvastaa hyvin panostustamme lastenpyöräsuunnitteluun. Into valmistaa potkupyöriä syntyi kansainvälisten messujen inspiroimana. Malli tuli markkinoille ensimmäisten kotimaisten potkupyörien joukossa jo yli 10 vuotta sitten ja sen suosio on kasvanut viimeisten vuosien aikana räjähdysmäisesti – potkupyörät ovatkin suurelta osin korvanneet pienimmät (12”) lastenpyörät.

Potkuttelemalla lapsi oppii tasapainon ja pyörän liikkeen hauskalla sekä luonnollisella tavalla. Madison KIDI on lisäksi markkinoiden kevyimpiä, mahdollisesti jopa kevyin potkupyörä.

Madison Monaco on pyörämalliston huippuversio klassisesta 3- tai 7 -vaihteisesta citypyörästä. Madison Monacon suunnittelun taustalla oli tavoite haastaa kilpailijoiden kärkimallit edullisella citypyörällä. Sen suosio kasvoi nopeasti ja malli tuli tunnetuksi aikaansa edellä olevista ominaisuuksistaan: tyylikkäästä alumiinirungosta, hienoista varusteista sekä kevyestä ajettavuudesta.

Vuonna 2004 julkaistun hittipyörän alkuperäisversioita näkee liikenteessä edelleen.

Vuonna 2008 Madisonin design-tiimi sai ajatuksen pukea fillarin farkkuun. Tästä syntyi Madison Farkku-Onni – perinteistä kombi-pyörää mukaileva, 24-tuuman renkailla varustettu nuorten citypyörä, jonka rungon ympärille on lisätty aidosta farkkukankaasta tehty pala. Myös pyörän muut osat, kuten satula, on sovitettu teeman väreihin. Farkku-Onni onkin näistä kolmesta todellinen harvinaisuus – sen tuotanto on päättynyt, mutta muita Onni-malleja valmistetaan toki edelleen.

Tulevaisuus näyttää hyvältä

Madisonin tulevaisuus on valoisa. Jatkuvan suunnittelun ja kehitystyön ansiosta uusia malleja putkahtaa markkinoille tasaisin väliajoin. Myös Madisonin jakelu on laajentunut vuodesta toiseen ja erikoisliikkeiden lisäksi malleja on myynnissä ympäri Suomen aina Citymarketteja myöten. 

Haluatko käydä kokeilemassa, miten Madison rullaa?

Katso lähin jälleenmyyjäsi täältä →