Lasten pyörät - millainen pyörä lapselle?

Lastenpyörät ovat erilaisia ja pyörän valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa.

Ulkonäkö, väri ja varustelu ovat pyörässä luonnollisesti tärkeitä juttuja. Kannattaa silti muistaa, että me vanhemmat vastaamme valitun menopelin olevan sopivan kokoisen ja turvallisen omalle lapsellemme.

Hyvä myös antaa lapsen vaikuttaa pyörän valintaan – yleensä pyörä tulee aktiivisempaan käyttöön, kun lapsi saa valita hänelle sopivista malleista itseään miellyttävän vaihtoehdon.

Pyörän valinnassa kannattaa ottaa ennen kaikkea huomioon lapsen ja pyörän koko.

Sopivan kokoisen pyörän löytämisessä voidaan pitää perusohjenuorana, että lapsen on yletyttävä molemmilla jaloilla tukevasti maahan, satulan ollessa niin alhaalla kuin sen saa.

Oikeankokoinen pyörä on ehkä tärkein asia lapsen pyöräilytaitojen mutta myös ennen kaikkea turvallisuuden kannalta. Vaikka pyörät on suunniteltu lapsille helpoiksi ajaa, oikean kokoista pyörää on aina helpompi hallita.  Pyörään ei kannata ostaa liikaa ns. ”kasvunvaraa”.

Koon ja ulkonäön lisäksi pyörän valintaan vaikuttaa myös vaihteiden määrä.

Koululainen usein valitsee itselleen 3-vaihteisen menopelin, kun taas 1-vaihteinen palvelee mainiosti alle kouluikäisen lapsen pyöräilytarpeita.

Madison on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan lasten pyörämerkkinä hyvän hinta-laatusuhteen, kestävyyden ja ajan hermolla olevan malliston ansiosta.

Mikä tekee Madisonista erinomaisen vaihtoehdon muihin saman hintaluokan lastenpyöriin verrattuna?

Yhtenä syynä Madisonin lastenpyörien suosioon on kehittämämme KidFit-mitoituskonsepti, jonka ansiosta pyörissä on huomioitu lasten ruumiinrakenne, tasapaino ja havaintokyky.

Ainutlaatuisen KidFit -konseptin ansiosta pyöräily on lapselle turvallista, sujuvaa ja ennen kaikkea mieluisaa.

Kokeile Madison KidFit -pyörävalitsinta ja löydä sopivan kokoinen pyörä!

KidFit käytännössä:

  • Lasten käsivarret ovat suhteessa lyhyemmät kuin aikuisten. Tämän takia Madison -junioripyörien ohjaustanko on kapeampi, hieman ylempänä ja siten hieman lähempänä pientä pyöräilijää.
  • Lasten näkökenttä ja huomiokyky eivät ole vielä täysin kehittyneitä. Madison-pyörissä onkin liikenteen seuraamista helpottava pysty ajoasento.
  • Pyörät on suunniteltu kestäviksi, kevyiksi polkea ja helpoiksi hallita.
  • Lasten tasapaino kehittyy aikuisten tasolle vasta 8–10 vuoden iässä. Tämän vuoksi lasten Madison-pyörissä ohjaintangon, satulan ja polkimien etäisyydet on optimoitu helpon ja tukevan ajoasennon saavuttamiseksi.

 
12” 2–4-vuotiaat (noin 80–100 cm pyöräilijälle) 

Monelle se pyörä, jolla tutustutaan pyöräilyyn ensimmäistä kertaa. 12” lastenpyörät ovat yksivaihteisia, jotta lapsi voi keskittyä rauhassa pyöräilytaitojen opetteluun ja kehittämiseen. Pyörämalleistamme löytyy jalkajarrulliset Police ja Luna -mallit tytöille ja pojille. Pyörissä on tukevat apupyörät ja pikalukitteinen työntötanko vakiovarusteena. Pyörät ovat ainutlaatuisten KidFit- vaatimusten mukaisia ja runkokorkeudeltaan suhteellisen matalia. Näin pyöräily on lapselle turvallista, sujuvaa ja mieluisaa.
 
16” 4–6-vuotiaat (noin 90–120 cm pyöräilijälle) 

Monelle meistä se pyörä, jolla harjoitellaan pyöräilyä ensimmäistä kertaa ilman apupyöriä. 16” lastenpyörät ovat yksivaihteisia, jotta lapsi voi keskittyä tasapainon säilyttämiseen ja pyöräilytaitojen kehittämiseen. Pyörämalleistamme löytyy jalkajarrulliset Police ja Helmi -mallit tytöille ja pojille.  Pyörät ovat ainutlaatuisten KidFit- vaatimusten mukaisia ja runkokorkeudeltaan suhteellisen matalia. Näin pyöräily on lapselle turvallista, sujuvaa ja mieluisaa.
 
20” 6–8-vuotiaat (noin 110–130 cm pyöräilijälle)

20”-renkaalla varustettu Madison on polkupyörä lapselle, joka on iältään noin 6–8-vuotias. Nämä pyörät ovat kovassa käytössä ja niillä tehdään myös ensimmäisiä hiukan pidempiä retkiä. Pyörämalleistamme löytyvät 1- ja 3-vaihteiset jalkajarrulliset Rage, Fury ja Emma -mallit tytöille ja pojille. Pyörät ovat ainutlaatuisten KidFit- vaatimusten mukaisia ja runkokorkeudeltaan suhteellisen matalia. Näin pyöräily on lapselle turvallista, sujuvaa ja mieluisaa.

Kypärän käyttö

 Pyöräilyn tärkein lisävaruste lapsella on ehdottomasti laadukas pyöräilykypärä. Kypärän hankinnassa olennaisinta on valita oikea koko ja säätää se itselle sopivaksi.

Tärkeintä on, että kypärän käytöstä tulee lapselle tapa ja itsestäänselvyys. Tämä kannattaa opettaa aikuisen esimerkin kautta jo varhain.

Madisonia on saatavilla laajalti erikoisliikkeissä ja  Citymarketeissa ympäri Suomen. Tutustu sinäkin Madisoniin! 
Löydä lähin jälleenmyyjäsi täältä >>