Edullisemmat laatupyörät nuorille!

Kotimaiset Madison-nuortenpyörät on tehty kestämään Suomen olosuhteita ja kovaa käyttöä. Nuortenpyörien suunnittelu lähtee paitsi laadukkaiden ja pitkäikäisten komponenttien valinnasta myös tyylikkääseen ulkonäköön pyrkimisestä.

Erinomainen hinta-laatusuhde onkin tehnyt Madisonista yhden suosituimman merkin muiden edullisempien laatupyörien joukossa.

Madison on satsannut alusta asti lasten ja nuorten pyörämallien kehittämiseen ja suunnitteluun. Suunnittelutyön taustalla on paitsi ehdoton turvallisuus, helppo ajettavuus, tinkimätön kestävyys myös tuotannon kannalta järkevimpien komponenttien ja tehtaiden valinta.

Näiden seikkojen ansiosta voimme taata hinta-laatusuhteen säilymisen mahdollisimman hyvänä jatkossakin. Madison-pyörät säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa erinomaisesti ja siirtyvät pieneksi jäädessään kätevästi myös nuoremmalle sisarukselle tai sukulaiselle.

Nuori haluaa valita fillarinsa itse

Nuorelle myös pyörän ulkonäkö on usein hankinnan yksi tärkeimpiä kriteerejä. Miellyttävän ulkonäön lisäksi pyörän valinnassa kannattaa ottaa huomioon ensisijaisesti käyttötarkoitus (citypyörä, maasturi) ja pyöräiltävien matkojen pituus (3-, 7- tai 21 -vaihdetta).

Mitä enemmän pyöräillään sitä tärkeämpää on polkijan jaksaminen ja pyöräilymukavuuden optimointi – siksi pitkille matkoille yleensä suositellaan suurempaa vaihdemäärää.

Aikuiset haluavat ostaa nuoren pyörään ymmärrettävästi “hieman kasvuvaraa” – pyörän koko on kuitenkin silloin oikea, kun nuori ylettyy molemmilla jaloilla maahan satulan ollessa niin alhaalla kuin mahdollista ja tangon etäisyys tuntuu hyvältä.

Jotta 20-tuumaisesta 24-tuumaiseen vaihtaminen kävisi mahdollisimman kivuttomasti, Madisonin 24-tuumaiset on suunniteltu rungoltaan hieman matalammiksi kuin monien kilpailijoiden vastaavat.

Pojille maasturi, tytöille kombi

Nuorten pyöriin liittyvät trendit eivät ole muuttuneet viimeisten vuosien saatossa oleellisesti. Madisonin tuotepäällikkö Tommi Kannisto kertoo maastopyörien, etenkin Ragen ja Sniperin olevan tänä päivänä nuorten poikien suosikkimalleja.

Rage on monipuolinen maastopyörä, jota löytyy 3-, 7- ja 21 -vaihteisena ja sitä on saatavilla neljällä eri rengaskoolla (24”, 26”, 27,5” ja 29”). Sniperia löytyy 3- ja 7 -vaihteisena, kokoluokissa 24” ja 26”.

Tyttöjen pettämätön kestosuosikki on viime vuosien ajan ollut myös kombipyörämallinen Onni.

Kunnollinen kypärä ja luotettava lamppu

Nuorten pyöräostoksen ohessa on tapana hankkia myös pyöräilijän kaksi tärkeintä varustetta – kypärä ja pyöränlamppu. 

Kypärämalleissa on nykyään niin paljon valinnanvaraa, että jokainen löytää niiden joukosta varmasti itseään miellyttävän vaihtoehdon. Vaikka pyörä yleensä ostetaan valoisaan aikaan keväällä tai kesällä, pyöränlamppu kannattaa hankkia samalla kertaa. Näin se on valmiina syysiltojen pimetessä. Valon käyttö onkin kypärän lisäksi asia, johon nuori kannattaa opettaa oman esimerkin ja riittävän muistuttamisen kautta.
 
Kypärän ja pyöränvalon lisäksi uuden pyörän hankinnan yhteydessä on syytä panostaa laadukkaaseen lukkoon. Monessa Madisonin pyörämallissa on valmiina kiinteä runkolukko. Tällä hetkellä suosituimpia irtolukkoja ovat perinteinen ketjulukko ja varma taittolukko.

Hyvän lukon ansiosta pyörä säilyy varmasti myös koulun pihalla – kunhan lukkoa vaan muistetaan käyttää.

Kaikkiin nuorten Madison-pyöriin kuuluu vakiona säännösten mukaiset heijastimet, soittokello ja seisontatuki sekä napavaihteisissa malleissa myös lokasuojat.

 

Laadukkaat nuortenpyörät omalta jälleenmyyjältäsi

Madisonin nuortenpyöriä myydään kattavasti sekä erikoisliikkeissä että Citymarketeissa ympäri Suomen.