Ajankohtaista

Polkupyörän nastarenkaat - Suomi Tyres

Suomessa liukkaat kelit alkavat jo lokakuussa ja saattavat yllättää pyöräilijän aina huhtikuulle asti.

Talvipyöräily on mukavaa ja turvallista kunhan hankkii talveksi pyörään kunnolliset nastarenkaat, aivan kuten autoillessakin.

Etelässä nollan tuntumassa vaihteleva lämpötila ja lumen alla piilevä jää saattavat tehdä pyöräilijän reitistä kesärenkailla arvaamattoman. Varo talvella äkkinäisiä ajoliikkeitä, tien epätasaisuuksia ja kiinnitä huomiota jarrutusmatkaan risteyksissä sekä tien ylityksissä.

Sähköpyörä

SÄHKÖPYÖRÄILYN SUOSIO ON KOVASSA KASVUSSA SUOMESSA JA MAAILMALLA.

Sähköpyörää käytetään paljon arjen liikkumiseen, työmatkapyöräilyyn, erilaisilla retkillä kuntoiluun. Erona tavalliseen pyörään on lähinnä sähkömoottorin avustus, jonka voimakkuutta voit säätää oman tarpeen mukaan.

Sähköpyöriä ja avustusjärjestelmiä on nykyään saatavilla monenlaisia. Sähköpyörän harkitsevan kannattaakin ensin miettiä omaa käyttötarkoitusta kokeilla ja vertailla erilaisia pyörätyyppejä ja avustusjärjestelmiä ennen hankintaa!

KidFit valintaopas -Oikean kokoinen polkupyörä lapselle

Oikean kokoisen lasten polkupyörän valintaan voidaan pitää perussääntönä, että lapsen tulee yltää molemmilla jaloilla tukevasti maahan, satulan ollessa niin alhaalla kuin sen saa.

Oikean kokoinen pyörä on ehkä tärkein asia lapsen pyöräilytaitojen kehittymisen mutta myös turvallisuuden vuoksi. Lasten polkupyörään kannattaakin ostaa sopivasti, ei liikaa kasvuvaraa!

Madison Genova - Tyylikäs ja kevyesti kulkeva matalarunkopyörä

Madison Genova on aidosti tyylikkään kaunis ja täysin varusteltu matalarunkoinen polkupyörä.

Matalan jalannostokorkeuden ansiosta pyörän päälle on uskomattoman helppo nousta. Matalarunkopyörä on mietitty erityisesti senioripyöräilijöiden tarpeita huomioden, mutta soveltuu kaikille helppoa ja kevytkulkuista pyörää arvostaville.

Genova on jalkajarrulla varustettu huoleton Shimano Nexus 3-vaihteinen matalarunkopyörä, jonka ajoasento on kaupunkipyörälle tyypillisesti mukavan rento. Tankoa säätämällä jokaiselle löytyy aina oikea ja yksilöllinen ajoasento. 

Millainen on turvallinen pyöräilykypärä?

Pyöräilykypärien turvallisuudesta ja auttaako MIPS?

Usein kypärää ostettaessa monelle ei tule ensimmäisenä asiana mieleen turvallisuus. Luonnollisesti ulkonäkö, istuvuus, ilmastointi ja hinta ovat myös todella tärkeitä asioita. Kuka esimerkiksi haluaisi pyöräillä valtavan herkkusienen näköisen kypärän kanssa? Silti jos onnettomuus osuisi kohdalle liikenteessä on turvallisuus se ainoa asia, jolla oikeasti on merkitystä.

Lasten maastopyörät - Oikean kokoinen pyörä kaikenikäisille

Maastopyöräilyn nousun vanavedessä myös koko perheen kanssa tehtävien erilaisten pyöräretkien suosio kasvaa nopeasti.

Helppoja polkuja, hiekka ja metsäteitä on todella hauska ajella yhdessä, koko perheen voimin. Luonnosta nauttiminen ja kuntoilu yhdistyvät mukavasti. Yhteisiltä pyörä retkiltä jää aina erilaisia kokemuksia, joita on mukava muistella jälkikäteen.
 

Kaupunkipyörät - Edullinen citypyörä miehille ja naisille

Pyöräily on monelle meistä nauttimista kesästä, lämpimästä tuulenvireestä ja kevyesti kulkevasta fillarista.

Hyvän käyttöpyörän ei välttämättä tarvitse maksaa mahdottomia. Hyvin suunniteltu, laadukkaista komponenteista valmistettu ja säännöllisesti huollettu pyörä kulkee luotettavasti vuodesta toiseen.

Meille Madisonilla on aina ollut tärkeää valmistaa kaikilta komponenteiltaan tasokkaita pyöriä, hintalapusta riippumatta. Siksi Madison on tunnettu loistavasta hinta-laatusuhteestaan.

Lastenistuin pyörään - vinkit turvaistuimen hankintaan

Moni meistä kuljettaa lastaan jo varhain polkupyörän lastenistuimessa. Pyörällä matka sujuu yhdessä nopeasti ja mukavasti. Mutta mitä kannattaa ottaa huomioon polkupyörän lastenistuinta ollaan ostamassa?

LastenIstuin kasvaa lapsen mukana

Suositusikäraja lastenistuimessa istuvalle lapselle on noin 9 kk. Suositusikää tärkeämpää on, että lapsi osaa kunnolla istua itse. Painorajat takaistuimissa ulottuvat noin 22 kg asti ja laadukkaammissa istuimissa on helppo muuttaa säätöjä kasvavan lapsen tarpeisiin.

Polkupyörän renkaat - renkaan valintaopas

Oikean renkaan ostaminen varsinkaan erittäin vanhaan pyörään ei ole aina helppoa. Samalla ilmoitetulla tuumakoolla on aikojen saatossa tehty eri kokoisia vanteita, mikä vaikeuttaa joskus oikean renkaan löytämistä. 

Ulkorengas, miten valitsen oikean?

Polkupyörän rengaskokojen merkintätapoja on useita ja siksi oikean löytäminen saattaa monelle tuntua hiukan haasteelliselta. Valtaosaan pyöristä on kuitenkin helppo valita oikea ulkorengas.

Sähköpyöräily - millaisen sähköpyörän valitsen?

Sähköpyörien laajasta valikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen makuun ja käyttötarpeeseen 

Sähköpyörällä ajaminen on kuin pyöräilisit aina myötätuuleen. Sähköpyörä soveltuu lähes kaikille pyöräileville käyttötarkoituksesta riippumatta.